Verema a Caves Llopart

CAVES LLOPART

Una mica d’història…

Segons un document escrit en llatí el 7 de gener de l’any 1385, Bernat Llopart va rebre la cessió d’unes vinyes situades a l’actual Heretat de Can Llopart de Subirats. És la primera referència a la vinculació entre els Llopart del Penedès i la viticultura, una relació que s’ha mantingut de manera ininterrompuda fins avui en dia. Durant segles, la família Llopart va compaginar el conreu dels productes tradicionals de la mediterrània: la vinya, el blat i l’olivera. Va ser a final del segle XVIII, quan els Llopart decideixen dedicar-se de manera exclusiva a la vitivinicultura.

Cava des de 1887

L’any 1887 Pere Massana va començar a etiquetar el seu cava amb el nom de la casa pairal que tenia a Subirats, Llopart. Per això, va fer ús d’una etiqueta molt especial, la que encara vesteix totes les ampolles de Llopart. En l’etiqueta es veu una vista panoràmica de la masia Llopart i les muntanyes del voltant. A començament de la dècada de 1950, Pere Llopart i Vilarós va donar un nou impuls a les bodegues. Va contribuir de manera activa a donar a conèixer i a prestigiar els caves artesans, entre els quals Llopart es va consolidar entre els de més qualitat.

Llopart a l’actualitat: Primera empresa vinícola a ser guardonada amb la Creu de Sant Jordi.

Durant 130 anys, gràcies a l’acurat cultiu de 95 hectàrees de vinyes pròpies, a la selecció dels millors raïms, al delicat procés artesanal a les bodegues i a la instal·lació d´una moderna i integrada cava al centre de l’Heretat, han permès a Caves Llopart tenir una trajectòria extraordinària en el món del cava català, fent-los mereixedors aquest any 2017 del guardó de la Creu de Sant Jordi, que fou entregat de la mà del president Carles Puigdemont al Palau de la Generalitat.

Des de la Generalitat, s’ha volgut destacar el treball dut a terme per la família Llopart per a situar-se en un lloc privilegiat del sector del vi i per la seva voluntat d’innovació constant, la qualitat i el rigor dels seus mètodes de viticultura i el respecte a la natura.

VINE A FER LA VEREMA DEL SEGLE XIX

Proposta d’activitats a Caves Llopart: dissabte 2 de setembre de 2017.

Llopart ens ofereix molt més que fantàstics vins i caves. A Llopart també són coneguts per les seves atractives propostes que organitzen durant l’any. El 2 de setembre han preparat una activitat que ens farà viatjar a l´any 1887: ens convertirem durant tot un matí pagesos i pageses del segle XIX. Amb un barret de palla i un carro de cavalls passejarem per les vinyes, descobrint com era i és l’agricultura ecològica i la verema al segle XIX. Ens ensenyaran les barraques centenàries de pedra seca, veremarem a l’antiga, premsarem el nostre raïm, farem el nostre propi most i gaudirem d´un esmorzar de pagès únic davant unes immillorables vistes a les muntanyes de Montserrat.

 

Informació de l’activitat:

– Dissabte 2 de setembre a les 10h (grup adults)

– Dissabte 2 de setembre a les 11h (grup familiar)

  • PREU: Adults: 54€ Menors de 18 anys: 35€
  • CAPACITAT MÀXIMA: 20 pax per grup
  • DURADA de la jornada: 4h

 

 

 

 

Compra la teva entrada a: www.llopart.com/activitats/

*NOTA: En cas de condicions meteorològiques adverses, les activitats podrien quedar modificades. S’aconsella als participants portar roba i calçat còmode.

INFORMACIÓ: CAVA LLOPART · Ctra. de Sant Sadurní a l’Ordal, Km.4 · 08739 Els Casots (Subirats) – Barcelona Telf. +34.93.899.31.25 · visita@llopart.com · www.llopart.com · GPS – N 41º24’29” · E 1º48’12”

 

Com arribar a Caves Llopart des de Barcelona

Autopista AP7 direcció Tarragona

Sortida 27 (Sant Sadurní d´Anoia / Subirats)

A la 1ª rotonda agafar la 1ª sortida “Els Casots – Ordal”

Girar a la dreta al km 4 on s´indica “Caves Llopart”

Com arribar des de Tarragona

Autopista AP7 direcció Barcelona

Sortida 27 (Sant Sadurní d´Anoia / Subirats)

A la 1ª rotonda agafar la 1ª sortida “Els Casots – Ordal”

Girar a la dreta al km 4 on s´indica “Caves Llopart”

70 km

Com arribar des de Sant Sadurní d’Anoia

Anar direcció “Els Casots- Ordal” des de la

rotonda que es troba a la sortida de la població

al costat de l´accés a l´autopista AP7

Girar a la dreta al km 4 on s´indica “Caves Llopart”

4 Km